Úderné energie roku Kovové Krysy střídá 12. února 2021 Kovový Buvol. “Zase ten Kov, kdy už to skončí…”  říkáte si možná. V loňském roce jsme naplno zažili jeho sílu, když koncem ledna 2020 spolu s Krysou otevřel dveře novému 12ti letému cyklu, který se blíží souběhu větších cyklů v nastávajích časech.

Starý svět definitivně odchází a právě zažíváme porodní bolesti světa nového.

 

Ač se současná situace na planetě tváří jakkoliv strašidelně, věřte že tento přerod nám nabízí vstupenku do Zlatého věku, jehož příchod nemůže nic zastavit. Času na přípravu jsme měli dost, i když málokdo by si před rokem dokázal představit, jak náročný proces to bude. Při zpětném zamyšlení to však dává smysl (můžete se ještě jednou začíst do povídání o roku Kovové Krysy 2020 a propojit popis jeho energií s projevem v realitě).

Co s sebou tedy rok Kovového Buvola přináší?

Očekávejme, že to opět může být rok náročný, i když ve znatelně menší míře než rok předchozí. Náročný může být spíše v tom smyslu, že porodní proces po nás vyžaduje aktivní přístup a zodpovědnost každého jednoho za sebe sama. Pasivita a snaha zachytit se starých energií nebo čekání na to, že se starý svět vrátí (ne, opravdu se nevrátí), podporovány nebudou.

Z určité úrovně nejen že se rodí nový svět, ale rodíme také sami sebe, proto mnozí vnímali (nebo stále ještě vnímají) odcházení jejich starého Já a s tím spojené energie zániku. Téma smrti se nás kolektivně dotýká jako nikdy předtím. Nový svět tak přichází i skrze nás, my sami se stáváme tou změnou a je třeba přiložit ruku k dílu.

Dobré zprávy jsou, že kvalitu jangového kovu v roce 2021 střídá kov jinový, který je měkčí, jemnější, a jde více naproti novému životu a společenství. Symboliku chladné zbraně zde střídá kovová nádoba a kovové šperky, bojechtivou Krysu pak vnitřně silný a stabilní Buvol.

V roce Kovového Buvola se budeme nacházet v období 12.2.2021 – 1.2.2022 (nejsem numerolog, ale ty jedničky a dvojky nejspíš nebudou náhoda). Jak se přestanou prolínat energie starého a nového roku, očekávejme úlevu od napětí a postupné výzvy k aktivnímu přístupu a práci na tvorbě nového světa.

Balancování na ostří meče v roce 2020 zviditelnilo dvě polaritní strany světa starého – světlo a tmu,  pravdu a lež, plus a mínus, napravo nalevo… Stále se tam částečně houpeme, co se však děje je, že kovový meč začal tento svět ostrým řezem oddělovat. Řešením už není jeho pravá nebo levá strana, ale opuštění celé této hry. Směřovat svoji pozornost tomu, co chceme tvořit, nikoliv starým energiím.

Kovový Buvol

Doprovod elementu Kovu dělá kovového Buvola nejsilnějšího ze všech Buvolů. To může být výhodou, ale i ohrožením, pokud nebudeme respektovat jeho kvality. Kovový Buvol disponuje obrovskou vnitřní silou a houževnatostí, kterou nám nabídne k podpoře naší vlastní stability a jistoty. Jeho vlastním prvkem je voda, která je kovem vyživována a mocné buvolí vlastnosti jsou tak zesilovány. Naše vnitřní odolnost půjde díky jeho energiím nahoru.

Kovový Buvol je velký dříč. Ví co chce a ke svému cíli důsledně a neúnavně postupuje krok za krokem. Pomalu, ale jistě. Je hluboce přesvědčený o tom, že k cíli se dostane pouze vlastní poctivou prací a tohle nastavení v roce 2021 vyžaduje i po nás.

Je spolehlivý, protože se umí spoléhat sám na sebe. Je poctivý a čestný, protože sám ctí vysoké morální zásady a žije je. Je zodpovědný a mírumilovný, protože přijímá odpovědnost sám za sebe a své odpracované tvoření.

Parazitický systém, na kterém jel starý svět, Kovový Buvol neuznává a rozhodně jej nebude tolerovat. Pokud se mu postaví do cesty, nebo se ho pokusí zastavit, může se právě díky spolupůsobení kovové energie stát velmi nebezpečným. Zde bychom měli být obezřetní, protože se to týká i jednotlivců a způsobu jejich přemýšlení a konání.

Kovový Buvol nám zjednodušeně řečeno sděluje, že pokud něco chceme, máme si to odmakat (v dnešní době spíš “musíme” – započatý porod zastavit nejde, tak nám nezbývá nic jiného než se k tomu postavit čelem). Pasivita a spoléhání se na to, že “se něco stane samo od sebe”, nebo něco přijde zvenčí, Kovového Buvola nezajímá a bez rozpaků to převálcuje. Ti, kteří jsou zvyklí parazitovat na práci a energii druhých, nebo hrají mocenské hry a pokouší se druhými manipulovat a ovládat je, by měli zbystřit.

Mezi neoblomné kvality Kovového Buvola patří nezávislost, spravedlivost a také přímost – když se mu něco nelíbí, bez pardonu to dává najevo. Ukazuje věci tak jak jsou, sděluje vše na rovinu, bez diplomatické omáčky kolem. Pokud i to nepomůže, může začít vidět rudě a stát se nelítostným. Jeho síla se může proměnit v destrukci.

Pozn: Zde si vzpomínám na výrok z jara 2020, kde někdo řekl, že tato doba nám odhalí kdo je kdo. Ano, ten čas přichází s Kovovým Buvolem.

Jak tedy s rokem 2021 naložit?

Pamatujte, že popis v tomto povídání se týká obecné roviny. Je to popis energií, které na planetu Zemi od půlky února proudí. V osobní rovině máme každý ve vínku jiné energie prvního nádechu a jiná nastavení, jsme na různých úrovních vývoje atd, proto přicházející energie můžeme vnímat v rozdílných nuancích. Někomu vyloženě sednou, jiné mohou pěkně potrápit. Na individuální úrovni je proto třeba:

    1. naladit se na to, co přichází
    2. vnímat, v jaké interakci jsem s tím já osobně
    3. ptát se, jak se můžu svézt na vlnách energií Kovového Buvola a nevyčerpat se tlačením proti nim – tento rok se to nemusí vyplatit

Jinový Kov, jak jsme si řekli výše, je měkčí a jemnější než jeho úderný jangový projev v roce 2020, nicméně stále je to Kov a bude zde navíc přítomný druhým rokem. Stále bude ovlivňovat náš dech, tedy život sám, který prvním nádechem začíná a posledním výdechem končí. Naše plíce, které udržují naši vnitřní čistotu a kterým dává od počátku své vlády zabrat. A také tlusté střevo, které souvisí s pouštěním starého, odpouštěním. Kov ovlivňuje i celý respirační systém, ze smyslů čich, a na citové úrovni se s ním pojí smutek, žal a pláč.

Pečujte tedy o své duševní i fyzické zdraví, protože vše se naplno začne projevovat ve hmotě, tedy i tělech. Dovolte si stát se novými bytostmi a odpustit sobě samým i druhým vše z minulosti. Přestaňte lpět na všem starém a otevřete se novému. Není třeba to “pobírat hlavou”, učte se vnímat srdcem. A když to nepůjde, tak znovu, a znovu… pořád dokola, až se to začne dařit. Netlačte proti proudu, ale vezte se s ním.

Pro zvládání kovové nálože stále platí, co jsem psala v závěru článku o Kovové Kryse (rok 2020 a co s ním), včetně podpory drahých kamenů, které nám v této době mohou být velmi nápomocné.

Kovový Buvol do hmoty přichází udělat pořádek a je potřeba, aby každý nesl odpovědnost sám za sebe – v tomto nastavení vnímáme i vnitřní vedení. Vstup do Zlatého věku lidstva vede skrze osobní proměnu každého jednoho z nás. Tak můžeme tvořit nové společenství založené na harmonii, vzájemném respektu a úctě k životu. To je cesta ke štěstí a hojnosti pro všechny na všech úrovních. Cesta zpět k pravým lidským hodnotám, od jejichž vnímání jsme skrze putování lidskými životy byli odděleni.

Vím, že je zde přítomná spousta utrpení a mnoho bolesti. Z vyšší úrovně však, stejně jako mnoho a mnoho dalších, cítím obrovskou vděčnost za to, že zde právě v této době mohu být, zažívat tento proces přerodu v lidském těle a cítit, jak se všichni probouzíme a chystáme se na první nádech života v novém světě. Držím pěsti, milí přátelé, ať se nám všem tento nádech brzy podaří.

Daniela Kalvodová, www.bodymindwork.cz