Začátek nového cyklu s sebou přináší výrazně odlišné energie, které zatřesou i těmi, kdo doposud spí.
25.1. přebírá vládu nad rokem 2020 sehraná dvojice – po boku mocného a nezávislého jangového Kovu energicky kráčí inteligentní a mazaná Krysa. Oba si dobře rozumí, spiritualita a hmota zde jdou ruku v ruce ve svém projevu a sdělují nám: “Držte si klobouky, bude to jízda!”

Žijeme v úžasné době, kdy na vlastní kůži zažíváme zrod nové epochy lidstva. Starý svět končí, stojíme na prahu změn a můžeme si vybrat, jestli se s důvěrou položíme do proudu nového, nebo se budeme zoufale snažit udržet staré, nefunkční. Možnost volby je pro rok 2020 klíčová a určí směr, kterým se vydáme. Rok Kovové Krysy nás staví na hranu ostří meče, kdy se musíme rozhodnout pro jednu ze dvou stran – otevřenou cestu do Zlatého věku hojnosti a naplnění (která ovšem vyžaduje naše úsilí), nebo bojechtivost a řinčení zbraní. Kompromisy zde nehledejme, kovové ostří meče spravedlivě odděluje ostrým řezem a nefunkčnímu přináší zkázu.

Jinými slovy – není již možné oddělovat hmotu od spirituality, naše Duše i Duch si žádají naši pozornost, stáváme se tvůrci své reality, začínáme tvořit “online” a výsledky nám jdou naproti téměř okamžitě. Máme sebe, svět i lidstvo každý jeden ve svých rukách, a už to není jen na zkoušku.

Podpora jangového Kovu a na co si dát pozor

Kov s sebou přináší ohromnou sílu, která směřuje přímo a podporuje odhodlání, koncentraci, nezávislost, zákon a spravedlnost. Pokud se naučíme v energiích Kovu plynout, pouštět staré a přijímat nevyhnutelné změny, které s ním přichází, mocně podpoří náš úspěch v jakémkoliv správném směru, práci se záměrem, nové projekty, rozhodnutí a cíle. Kov symbolizuje soustředěnost, preciznost, přesnost, sílu stahující se dovnitř, k jednomu bodu. Důraz dává na morálku.

Elementu jinové Země roku 2019 mohlo být na někoho přespříliš, hodně z nás se díky tomu potýká s přibýváním na váze, cyklením se, stagnací energie a ne-mocemi z toho plynoucími. Dobrou zprávou pro rok 2020 je, že jangový Kov stagnující Zemi zaručeně rozpohybuje! V tomto ohledu budou jeho energie pro mnohé úlevné. S Kovem je ten správný čas dát svému životu řád – aktivní pohyb, životospráva, diety a vše co vyžaduje nastavení hranic, pravidelnost, rytmus a důslednost půjde díky jeho podpoře mnohem snadněji.

Jako každý element, i jangový Kov nám může ukázat druhou stranu mince. Přináší s sebou energii zániku, je nekompromisní, chladný a příkrý. Představuje zbraň, která v případě potřeby může být použita. K psychickému projevu kovu patří vedle smyslu pro krásu, čestnosti a dalších žádoucích vlastností také smutek. Při nerovnováze se může projevit upjatost, lhostejnost a nepřirozenost.

Skvělými pomocníky pro rok 2020 jsou drahé kameny. Díky jejich krystalické mřížce představují energii Kovu v čisté kvalitě. Jejich potenciál se právě v této době plně aktivuje – zajímejte se o ně, naučte se s nimi komunikovat, požádejte je o pomoc, spolupráci.

Podpora kovové Krysy a na co si dát pozor

Elementem Kryse vlastním je Voda, kterou kovové energie roku 2020 podporují a Krysa se díky nim může projevit v plné síle. Přináší s sebou hojnost a štěstí pro všechny, kdo projeví zájem a vyvinou odpovídající aktivitu. Dařit se bude v oblasti investic, nových projektů a zhmotňování všeho, po čem toužíme (víte po čem toužíte?) Krysa je dynamický, okouzlující a zábavný tvor s otevřenou intuicí. Ve společnosti, kterou miluje, ji určitě nepřehlédnete.

Vyniká silnou odolností a snadnou přizpůsobivostí změnám, její energie nám tak v čase proměny budou velmi nápomocné, pokud je dokážeme využít.

Ale nic není jen černé nebo bílé, a tak i Krysa má své stinné stránky. Dokáže být pořádně agresivní a bojechtivá. Pod okouzlující a vlídnou maskou se tak někdy může skrývat potřeba vítězit za každou cenu, žárlivost i touha nahrabat si vše pro sebe, umíněnost, hašteřivost i vulgárnost.

Jelikož Kov s sebou nese energii zániku, Krysa se musí naučit nelpět na minulosti, pouštět (a odpouštět).

Rok 2020 a co s ním

Jak jsme si řekli na začátku – máme vše ve svých rukách. Vše o čem jsme doposud možná jen četli, budeme nyní žít – stáváme se tvůrci a musíme být velmi ostražití k tomu, co tvoříme. Energie Kovové Krysy mohou přinést to nejlepší, ale i to nejhorší. Řinčení zbraní (jangový kov) ve spojení s bojechtivostí Krysy může být nebezpečné. Záleží na nás.

Vyžaduje se od nás vnitřní klid, koncentrace, vzájemná komunikace, žití morálních hodnot a vědomé tvoření nového světa podle nových pravidel. Mnoho se teprve učíme, máme však obrovský vnitřní potenciál, který se začíná probouzet.

Každý z nás může využít velkou pozitivní sílu, kterou počátek nového cyklu s rokem 2020 přináší – vnitřně se rozhodnout, která strana ostří meče otevírá dveře ke Zlatému věku lidstva. S Kovovou Krysou sem proudí dostatek hojnosti pro každého, kdo se umí naladit a přiložit ruku k dílu.

Co tedy dělat? Ptejte se sami sebe “Kdo jsem?” Trénujte vnitřní klid – existuje spousta návodů, zavřete třeba jen oči a pozorujte jak dýcháte. Plíce a dech jsou kovem přímo ovlivňované – zklidněte jej, zpomalte, soustřeďte se do srdce – ptejte se ho, co doopravdy chcete a nasměrujte k tomu svůj záměr. Uvnitř sebe hledejte spojení se svojí pravou podstatou. Naslouchejte vnitřnímu vedení, objevujte své lepší já.

A nezapomeňte – vše co se projevuje navenek, se ve skutečnosti nachází uvnitř nás. Každý z nás je jednou kapkou v oceánu, který společně tvoříme. Pracujme na sobě, rozvíjejme se, ať je naplněný životem, hojností a přináší společnou radost všem. Kovová Krysa nás v tom maximálně podpoří : )

Daniela Kalvodová, www.bodymindwork.cz

 

 

 

.