Právě v těchto dnech, konkrétně 8. února 2016, přebírá od Dřevěné Ovce (nebo kozy, chcete-li) vládu Ohnivá Opice. Na tento rok se moc těším a věřím, že spousta z nás na něj jen tak nezapomene. Když svůj život pevně uchopíte do vlastních rukou, ohnivá opice vás zahrne vším, co si jen budete přát. Nabídne vám mnoho zaručených úspěchů, šancí a podporovaných nových startů všude tam, kde si to jen dokážete představit. Pokud víte, co ve svém životě chcete, máte dostatek odhodlání, odvahy a moudrosti, nemůžete minout.

Bájná opice je uctívaným a milovaným hrdinou dávných předků a dodnes se v čínských učeních těší velké oblibě. O jejích vlastnostech, které se nápadně odlišují od ostatních zvířat taoistické astrologie, se vypráví nekonečné množství příběhů. Ty zrcadlí nejen opičí kvality, ale také její negativní stránky. Obojí se projevuje ve svých maximálních mezích. Využití uctívaných vlastností Opice vám otevírá dveře k úspěchům a šťastnému životu v hojnosti. Avšak těm, kdo váhají, nebo jsou nezodpovědní, negativní vlastnosti opice nic nedarují a mohou jim zbýt jen oči pro pláč. Když si tedy vyberete tu správnou stranu mince, je dobré pamatovat i na její druhou stranu. A pro opici v doprovodu ohně to platí dvojnásob.

U nás opici obecně vnímáme v ženském rodě. Je třeba si uvědomit, že z pohledu čínské astrologie je na zvířata zvěrokruhu i jednotlivé prvky nazíráno z pohledu jejich kvalit, ne jich samotných. Opice i Oheň jsou tedy jakousi symbolikou vyjadřující povahu energií, které s sebou rok 2016 v únoru přináší. Taoistická astrologie na rozdíl od nás pod opicí nevidí roztomilou hravou opičku, ale urostlého dospělého samce – opičáka. A ten si zaslouží notnou dávku respektu, protože může být pořádně nebezpečný. Obzvlášť v případě, kdy přichází společně s jangovým ohněm, se kterým budou společně vládnout od 8. února 2016 až do 28. ledna 2017.

Rok opice je rokem nekončící aktivity, odvahy, činů a nových začátků. Přináší hojnost a prosperitu všem, kteří jsou odhodlaní získat od života maximum. Pokud jste v některé své oblasti života dosud přešlapovali na místě, vykročte právě teď! Nezáleží na tom, zda se jedná o vztahy, práci, kariéru, rozvíjení skrytých talentů či cokoliv jiného. Úspěchy jsou zaručeny! Nezapomeňte, že je třeba si přibalit řádnou dávku moudrého uvažování, rozhodování a bdělé pozornosti – zapomnětlivým doporučuji udělat si uzel na kapesníku.

Jangovou kvalitu ohně si nepředstavujte v podobě příjemně plápolající svíčky poklidně prožívaného večera. Je to žár poledního slunce na obloze bez mráčků. Kdo je připraven, sluneční paprsky může maximálně využít. Když však budete nerozhodní, příliš pomalí či nezodpovědní, mohou vás škaredě popálit.

V roce Ohnivé Opice každý zkrátka spravedlivě dostane to, o co se sám zaslouží. Své místo v opičím společenství je třeba si ustát. K těm, kteří se snaží žít či jednat na jeho úkor, bývá společenství nemilosrdné. Pro ostatní jsou radostná očekávání určitě tou správnou volbou. Koneckonců kdo by nechtěl být pod ochranou neohroženého, moudrého a spravedlivého opičího krále?

Možná si říkáte, k čemu je dobré tohle všechno vědět a co s tím?

Samozřejmě platí, že připraveným štěstí přeje. Jak tedy co nejlépe využít ty správné energie, které rok Ohnivé Opice přináší?

  1. Dobře si nadefinujte své cíle. Pokud nevíte, co chcete, logicky to nemůžete získat. Pamatujte na jejich reálnost, vzdušné zámky ještě nikdo nepostavil.
  2. Učiňte vnitřní rozhodnutí, že vašich cílů dosáhnete, a zbavte se všech pochybností. Jestliže opravdu věříte, že jich dosáhnete, bude to tak.
  3. Vykročte! Když pro vás vykročení z  komfortní zóny začne být nepříjemné, odhalte vše, co vás na cestě k vysněným cílům brzdí nebo co vám brání cílů dosáhnout, a změňte to!
  4. Pěstujte a hýčkejte si pozitivní naladění! Představujte si, co všechno vám dosažení vašich cílů přinese, jaké možnosti se vám otevřou a jaké plody budete sklízet ještě dlouho poté.

Jak jste na tom? Už máte ve své mysli svůj obrázek pozitivního cíle? Vybarvěte ho těmi nejkrásnějšími barvami, zesilte zvuky v něm obsažené a nespouštějte ho v tomto roce z očí.

Vím, že spousta z vás dosahuje úspěchů v různých oblastech života již dlouhou dobu, ať už zabrousíme do vztahů, rodiny, zdraví, práce, kariéry, osobního rozvoje atd. U mnohých jsou všechny oblasti dokonce správně vyvážené a naplněné. Gratuluji vám!

Někteří z vás si možná říkají, že se vám prozatím v některých oblastech daří méně, nebo jste se ještě nerozhodli vydat na cestu šťastného a naplněného života. Mám pro vás dobrou zprávu: existují způsoby, jak se přesunout do skupiny první. A nemusí to být nutně složité. Ba dokonce to ve společnosti lidí se stejným záměrem může být zábavné a příjemné Stačí si vybrat tu správnou stranu mince. Štěstí přeje připraveným! A to náš BMW tým rozhodně je.

Svezte se na vlně energií Ohnivé Opice a chyťte svou šanci za ocas! Dodáme vám k tomu prostor, sílu i odvahu.

Připojíte se k nám?

Autor: Daniela Kalvodová

Zdroj: Časopis Body Mind Work, Centrum Systemiky a NLP s.r.o.